Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den blixten tar

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

12-15 år.

Det var underligt vindstilla nu. Flaggan kletade mot flaggstången men himlen verkade inte ljusna. Istället mörknade den snabbt. Djupt blålila moln hopades och cirklade sedan sakta över kyrktornets spira.

Ett år har gått sedan de sågs senast, hon och Bastian. Ett år sedan Eloise sårade honom så djupt att hon inte vågat sig tillbaka. Hon är någon annan nu, men det är Bastian också. När Bastian träffas av blixten är det något som förändras. Han hör konstiga röster, ser skuggor som inte finns och drömmer drömmar som kanske inte ens är drömmar.

Men det är också något som förändras mellan honom och Eloise. Är de på väg att hitta tillbaka till den vänskap de hade förut? Eller kommer Eloises hemlighet att förstöra allt igen? Den är ändå det största sveket av dem alla.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

280

Förlag

Språk