Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Att se stjärnor

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Unga vuxna.

Iskra och Isabelle lever bara några kilometer från varandra, men kommer från helt olika världar. Till Myrsunda, där Iskra bor, flyttar man bara om man inte har något annat val, medan Isabelle har vuxit upp med sjöutsikt, segelbåtar och dyra tävlingshästar i stället.

Av en slump blir båda meddragna på samma rollerderbymatch och faller handlöst båda två. Iskra blir inspirerad av spelarnas oräddhet och självsäkerhet, medan Isabelle fascineras av deras kampvilja och tävlingskänsla. De börjar spela i samma nybörjarlag, och samtidigt som de lär sig älska sporten kommer de också varandra närmare, och upptäcker att de kanske inte är så olika som de trott.

Men båda känner av pressen hemifrån. Isabelles föräldrar tycker att hon ska sluta lägga så mycket tid på derbyn och komma igång med hoppningen igen, trots det där som hände, och Iskra brottas med det dåliga samvetet över att hon lämnar sin psykiskt sjuka mamma ensam. Samtidigt känner de hur något börjar gro inom dem, och de dras till varandra nästan mot sin egen vilja. För hur hanterar man att man börjar bli kär i sin lagkamrat?
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

295

Förlag

Språk