Kvällstidningsteologi

Typ

essäer, samlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

2010-talet inleddes med populismens genombrott och slutade med en världsvid pandemi. Däremellan präglades detta dramatiska decennium av terrorism, streaming-tv, Greta Thunberg, flyktingkatastrofer, Facebook, Zlatan Ibrahimovic, religionens återkomst, Donald Trump, Metoo och Black Lives Matter-demonstrationer.

Joel Halldorf har kommenterat allt detta genom en rad uppmärksammade krönikor, ledartexter och kulturartiklar. Genom sina texter i bland annat Expressen lyfter han teologins och religionens betydelse för att förstå vår framtid. Han skapar engagemang och debatt, såväl inom kyrkan som i samhället i stort.

I boken Kvällstidningsteologi finns hans främsta och mest inflytelserika texter från detta omvälvande decennium. Här får vi en teologs blick på politik, kultur och dramatiska världshändelser, men Halldorf ställer också frågan vad religion, kristen tro och kyrkan har för plats i allt detta.

Boken är en högaktuell samtidshistoria som ger läsaren chansen att återuppleva och försöka förstå tiotalet. Med Halldorf som guide riktas uppmärksamheten inte bara mot de dramatiska händelserna, utan också mot de andliga och existentiella underströmmar som format vår tid.

Joel Halldorf (f. 1980) är docent i kyrkohistoria och verksam vid Enskilda Högskolan Stockholm. Han medverkar regelbundet i tidningarna Expressen, Dagen, Axess och Fokus och har även medverkat i en rad tv- och radioprogram. Hans forskning handlar om religionen i det moderna samhället och han är författare till en rad böcker på detta tema.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

2010-2020 : från populism till pandemi

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

560

Förlag

Språk