Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Rex och Lisa och hunden som gått vilse

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Lättläst. 6-9 år.

Rex och Lisa är hos farmor. Det är sommar och de är ute i trädgården. Då hittar de en hund som har gått vilse och kommit ifrån sina människor. Rex får veta att hunden heter Fred, och han lovar att de ska hjälpa honom. Fred ger en ledtråd, och nu måste Rex berätta om den för Lisa. De måste ju hjälpa Fred!

Ännu en charmig bok om hunden Rex och hans människa Lisa. Det är som vanligt Rex som är berättare i boken och han lockar till skratt genom sina försök att förklara för Lisa att han vet var Fred kommer ifrån. Tänk om Lisa bara kunde lyssna på honom!

Med varma och humoristiska bilder som förstärker handlingen, får vi följa Rex och Lisa när de löser mysterier i vardagen. Rex älskar sin matte Lisa och hon älskar sin lurviga, matglada och - något lata - hund. Tillsammans är de ett oslagbart team.

Detta är fjärde boken om Rex och Lisa. År 2018 fick böckerna ett hedersomnämnande till det prestigefyllda priset Theodor Seuss Geisel Award för bästa amerikanska bok för nybörjarläsare.

Andra böcker i serien är:
- Rex och Lisa och de stulna kexen
- Rex och Lisa och den försvunna tanden
- Rex och Lisa och den hemliga koden.
Böckerna kan läsas helt fristående.

Författaren Dori Hillestad Butler älskar bibliotek och har lånekort till sex olika! Hon har två vuxna barn och bor med sin man och hund i Seattle.

Illustratören Nancy Meyers arbetar ibland i skolan, med att träna elever på att läsa. Hon älskar hundar och böcker över allt annat.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

46

Språk

Illustratör