Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hola Humlan Hansson

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

Humlan Hansson är tolv år och har snart överlevt första terminen i 6:an. De livsfarliga hästtjejerna är som tur är upptagna med att glo på gympavikarien Scott. Helt obegripligt för han har orange hud och onormalt vita tänder och älskar sin egen spegelbild.
Jullovet närmar sig med stormsteg och det här året händer något spektakulärt - hela familjen och bästisen Nour ska åka till Spanien. Humlan förbereder sig genom att googla viktiga fakta om Spanien, som till exempel att det är lagligt att gå omkring naken. Det blir en spännande tågresa genom Europa, men när de kommer fram inträffar katastrofen - gympavikarien Scott är också i Spanien, och han vill hänga onaturligt mycket med Humlans mamma...

Humlan Hansson har tagit läsarna med storm. Hon låg etta på Dagens Nyheters topplista med Humlan Hanssons hemligheter och kammade hem Augustpriset 2020 för årets bästa barnbok. Nu är hon tillbaka, lika egensinnig och rolig som i första boken.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

106

Språk

Illustratör

Lisätietoja

Text: Kristina Sigunsdotter ; bild: Ester Eriksson.