Miras häst rymmer

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Lättläst. 6-9 år.

Mira älskar hästar! På sin födelsedag fick hon en alldeles egen häst som heter Gloria. Men en dag när Mira kommer hem från skolan, är Gloria borta. Hon och pappas häst Rosa har rymt ur hagen. Mira och pappa tar bilen och kör runt för att hitta hästarna. Kommer de att lyckas?

Miras häst rymmer ingår i serien Mira och Gloria. Den är ett måste för alla hästtokiga! I slutet av boken får man lära sig hästens kroppsdelar och vad delarna på sadel, träns och grimma heter.

Boken har många härliga illustrationer i fyrfärg och är extra lättläst. Danska författaren Birgitte Bregnedal brinner för att få ännu fler barn och unga att älska böcker. År 2013 vann hon kulturministeriets Drenelitteraturpris för en av sina noveller. Hon har sedan skrivit flera böcker och bokserier som blivit väl mottagna i Danmark och utanför landets gränser.

Illustratören Lotte Nybo fick redan i skolan höra av en lärare: "Du blir författare eller illustratör." Och läraren fick rätt. Lotte har både skrivit och illustrerat böcker. Hon har bland annat arbetat med serietidningen Kalle Anka, och hennes debutbok som kom 1990 vann första pris i en skandinavisk bilderbokstävling.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

31

Språk

Översättare

Muu tekijä

Första publikation

ja

Språk