Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hem genom bränt land

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Hem genom bränt land är den fjärde boken i Yvonne Hoffmans historiska serie för ungdom från början av 1700-talet. I "Tsarens galejor" möter vi första gången Jöns på Hangö udd 1714, och följer honom till Ryssland i "Fånge hos tsaren". Efter flykten hem till Finland ger sig Jöns från Österbotten över till Sverige i boken "I kungens tjänst".

Under de sista åren av Stora ofredens tid väntar alla på att det ska bli fred igen. Tsar Peter gör upprepade anfall mot den svenska kusten ända till Umeå, och i den finska delen av riket styr de ryska ockupanterna.

Jöns har varit i kungens tjänst. Han hoppas på att äntligen få bege sig hem över Ålands hav till Fagervik. Vad kommer att möta honom där? Och kommer han någonsin att träffa Lisen igen, flickan som han en gång mötte i fångenskapen i Ryssland?

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

181

Förlag

Språk