Sevastopol

Typ

novellsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Sevastopol består av tre långnoveller med tre berättare som alla står inför avgörande vändpunkter i sina liv.

En kvinna berättar om sin besatthet av att bestiga Mount Everest och den olycka som sätter stopp för drömmen.

En man försvinner spårlöst efter en tid på ett nästan övergivet hotell mitt ute i ingenstans. Hans historia berättas av hotellägaren, som tycks veta lite för mycket om den försvunna mannen.

En ung skribent hjälper en åldrad teaterman att skriva och sätta upp en pjäs om en rysk målares porträtt av soldater under Krimkriget.

De tre berättelserna i Sevastopol är skilda världar, som ytligt sett inte har något med varandra att göra. Men de förenas av en mängd fina trådar och tar alla pulsen på ett land som för många genomgår ett politiskt mörker.

Att titeln på varje novell är namnet på en månad -- Decem­ber, Maj, Augusti -- skapar en kontinuitet, och sammantaget kan Sevastopol sägas handla om att fortsätta kämpa för sina drömmar, hur mycket man än misslyckas längs vägen.

Emilio Fraia (född 1982) kommer från Brasilien. Han har jämförts med så väl Anton Tjechov som Roberto Bolaño och Rachel Cusk. I hemlandet har han mötts av strålande recensioner och internationellt har han med den här boken börjat göra sig ett namn.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Undertitel

aug, maj, dec

Utgivningstid

Sidantal

129

Språk

Översättare