Republikens president - Tasavallan presidentti

Typ

diktsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Rosanna Fellmans andra diktsamling är en flerspråkig satir över politisk makt, där symbolik och konsumtion påverkar den nationella identiteten. Att rikets president håller kvar sina sponsorer är naturligtvis mycket viktigt - men vad händer när Rouva Presidentti får syn på statyn av Mannerheims häst, och inte kan sluta tänka på den?

Republikens president handlar om den fiktiva Rouva Presidentti. Till hennes dagliga arbete hör att representera, delta i krismöten och hålla kvar sina sponsorer. Politiken styrs av sponsorerna, och turligt nog har Rouva Presidentti ett långt sponsorskap med Jauhojen ja Perunoiden rättigheter i Finland.

Vid ett representationsbesök till Nationalmuseet får Rouva Presidentti syn på bronsstatyn av Mannerheims häst. Statyn får henne att stanna upp i sin yrkesbild. När den viktigaste av alla hennes arbetsuppgifter infaller, firandet av självständigheten den 6 december, är det ändå bronsstatyn hon inte kan sluta tänka på.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

205

Förlag