Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Alla mina katastrofer

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det händer något fruktansvärt när Sandra är på besök i den nya skolan där hon ska börja sexan. En katastrof i för stora Converse! Och alla ser. Som tur finns bästa vännen Emma och Nina där för henne, och Emma säger som vanligt rätt saker.

Efteråt vecklar sommarlovet ut sig. Storebror Micke är dum i huvudet, men när han målar en hotfull varg med vattenfärger blir det onekligen väldigt snyggt. Ibland kommer Peik, som nästan är handbollsproffs och liknar en filmstjärna, på besök. Katastrofen är ett faktum igen.

Det är 1986 och regnet är radioaktivt efter olyckan i Tjernobyl. Men det hinner hända mycket under en sommar. Jobbiga Jessica med ett hål i hjärtat hämnas, Sandras hemligaste urklipp ur kvällstidningarna avslöjas och så finns djuret som lurar inne i skogen. Sandra och hennes vänner kränger fram på cyklarna i området och snart, snart börjar den nya skolan.

I sin debutroman skriver Karin Filén fram en autentisk familjevardag på 1980-talet. Det är roligt, igenkännbart och spännande!
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

215

Förlag

Språk