Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hur kärlek fungerar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En pojke krymper, blir liten som en trögkrypare. Hans mamma undrar hur liten en människa egentligen kan bli. En tonårsflicka byter kropp med sin katt. Ett spädbarn ylar i kapp med familjens blandrashund.

Emma Ahlgrens prosatexter är finurliga och överraskande, konstnärligt utformade och grymma som livet självt. Genom att skärskåda den skevhet som finns i vårt sätt att förhålla oss till djuren blottlägger Ahlgren obehagliga sanningar. Vilken relation har vi människor till djuren? Vi kelar med dem, föder upp dem, avlivar dem och äter upp dem. Liknar vi djuren, eller är det djuren som liknar oss? I slutändan spelar det kanske ingen roll, men någonstans här finns svaret på frågan om hur kärleken fungerar.

Emma Ahlgren är född 1986 och bosatt i Jakobstad där hon är verksam som bildkonstnär och författare. Ahlgren vann första pris i Arvid Mörne -tävlingen 2012. Hur kärlek fungerar är hennes tredje bok.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

118

Språk