Berättelser från djungeln

Typ

sagor, samlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Jättesköldpaddan -- Flamingornas strumpor -- Den nakna papegojan -- Kajmanernas krig -- Den blinda dovhjorten -- Berättelsen om två näsbjörnsvalpar och två människovalpar -- Övergången vid Yabebirí -- Det lata biet.
Åtta historier för barn i alla åldrar, genomsyrade av ömhet och humor och fyllda av en nyckfullhet som fångar magin i djungeln, skådeplatsen för spännande äventyr med naturens hela prakt som fond. Dessa älskvärda berättelser befolkas av talande djur och har liksom fabeln oftast en underliggande sensmoral. Här möter man bland annat ormar som festar loss med flamingor, rockor som samarbetar för att stoppa människoätande jaguarer och en jättesköldpadda som bär en sjuk man på sitt skal för att rädda honom. Horacio Quiroga var en av de främsta argentinska författarna under 1900-talet.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

101

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Språk