Ett djupt hål

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

3-6 år.

De tre vännerna Karl-Johan, Debbie och Gunnar bor med sina familjer i samma kvarter. Gunnar har en mycket effektiv pappa, Roland, som alltid har bråttom och inte hinner med sin son. En dag när pappan i sin dagliga hets glömt matlådan hemma måste Gunnar och hans två vänner gå till kontoret för att lämna över den.

Men när de knackar på dörren till arbetsplatsen - och ÄNTLIGEN får se det spännande kontoret - är pappa Roland inte där. Han är puts väck! Och det hörs märkliga snyftningar från det gamla övergivna växthuset intill...

Simon Jannerland har skapat ett galet och fartfyllt bildäventyr (men med en allvarlig och medmänsklig ton i grunden) om en pappa som går in i väggen. Eller rättare sagt gräver ner sig.

De tre vännerna inser att de måste göra en insats, de ska till varje pris rädda Gunnars pappa från cheferna som jagar honom. I ett grönsakskrig, med grönsaker som vapen, kämpar de för att segra över pappa Rolands krävande chefer - men också över hans plikttrogna själ.

En bilderbok med generöst med text och bild.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

i vårt kvarter

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

35

Språk