Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

78 slag i minuten

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

För att inte riskera att möta sitt förflutna vägrar Julia lämna hemmet. Men när hon motvilligt finner sig i Högskolans föreläsningssal och träffar kärleken, eller i alla fall vad hon tror är kärleken, i den gifta universitetsläraren Jesper blir det skenbart enklare att leva igen. Vad Julia inte förutsett är vilken kraft deras förbjudna relation satt igång, och hur hon själv kommer att drabbas av den. För vad döljer sig egentligen i äktenskapet hon trängt in i?

Sjuttioåtta slag i minuten är ett psykologiskt triangeldrama och en berättelse om att våga möta sitt inre mörker. Om att utvecklas. Eller att inte göra det. Julia vet inte vad som är bruklig tid att ligga kvar efter att precis ha inlett en affär så hon känner diskret på handleden. Pek- och långfingret mot artären. Vilopulsen är hög, men hon vilar inte mer. Är det grundpulsen som förändrats? En markör för den nya hon blivit? Hon kollar på väggklockans sekundvisare och räknar. Sjuttioåtta slag i minuten. Det är nu det börjar. 

Huvudpersoner

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

352

Språk