Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fyren vid världens ände

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

Magi, mord och mysterier i andra boken om Seth Seppi! Den föräldralöse Seth har fått jobb i hotellköket ute på en enslig ö i havet. I hemlighet tränar han på att utföra trollformler ur den mystiska handboken som kommit på posten. Men det går inte alls som han tänkt sig. Seth börjar tvivla på att han någonsin kommer kunna bemästra magi.

När den excentriska hotellägarinnan dör under mystiska omständigheter blir alla på ön plötsligt misstänkta. Seth och hans talande katt Belladonna hamnar mitt i en mycket märklig mordutredning. Vad är det egentligen som har hänt? Varför har kommissarie Mässing kommit till ön? Kan det vara mörka krafter i farten?

Nicki Thornton debuterade som barnboksförfattare 2017 efter att ha vunnit en skrivartävling i The Times. Hon har tidigare drivit en bokhandel och det bästa hon vet är att höra barn berätta om böcker de älskar.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

351

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Uppföljare till verket: Hotel Sista chansen.

Första publikation

ja

Språk