Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Familjen Juvelerkvist

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Familjen Juvelerkvist befinner sig mitt i den svenska bokbranschens hjärta. Frågar man dem själva utgör de den svenska litteraturens hjärta. När släktens matriark, Märta, en dag i början av december krossas under sin egen Steinwayflygel blir alla bestörta. Samtidigt kan de inte undgå att spekulera över det kommande arvet.

Märtas make Helmer brottas med ekonomiska problem i sin bokhandel, lyckas han inte snabbt få fram pengar riskerar han att förlora butiken som varit i familjens ägo i 75 år.

Dottern Margareta kämpar med en översättning som aldrig vill bli klar, medan hennes make, Carl Axel, är sprickfärdig av hemligheten han går och bär på.

Och barnbarnet Hans har nyligen återvänt till Sverige efter flera år utomlands. Med sig har han utkastet till en bok som han är säker på kommer att bli en stor succé.

Men ingenting blir som någon har tänkt sig och under ett par intensiva veckor pendlar familjen mellan hopp och förtvivlan. Kommer allting att ordna upp sig så att de återigen får fira en fröjdefull jul tillsammans?

Sölve Dahlgren är chefredaktör på sajten Boktugg.se och tar här med läsarna bakom kulisserna i bokbranschen tillsammans med en säregen familj.

Det finns även en fristående fortsättning på denna kortroman: Familjen Juvelerkvist och bokhandeln i Båstad.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en julsaga

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

98

Språk