Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kentukis

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

De har infiltrerat hem i Hong Kong, butiker i Vancouver, gator i Sene­gal, torg i Oaxaca, skolor i Tel Aviv, sovrum i Ohio.

I Samanta Schweblins nya roman har små meka­niska mjukisdjur med kameror som ögon och hjul som fötter spritt sig som en löpeld över världen. Om du äger en Kentuki följs du ständigt av en främ­lings ögon. Om du istället styr en Kentuki så har du full insyn i någon annans liv. Ingen kommunikation kan ske annat än genom djurets rörelser.

Men för dem som har eller styr en Kentuki tenderar livet att förändras: en kroatisk småbov räddar ett människo­liv i Brasilien, i Peru blir en ensam gammal kvinna indra­gen i en ung tyskas destruktiva kärleks­liv, och i Antigua får ett moderlöst barn för första gången uppleva snö, i Norge.

Schweblins fascinerande episoder kastar ljus på de nya, korta avstånden mellan människor i den globali­serade världen där människor är ständigt övervakade, men trots det mer ensamma än någonsin och hellre tyr sig till ett mjukisdjur än till andra människor.

Samanta Schweblin (född 1982) kommer från Argen­tina och är en av förgrundsfigurerna i den nya generation latinamerikanska kvinnor som nu erövrar litteratur­världen. Hennes debutroman Räddnings­avstånd har nyligen filmatiserats (som »Fever Dream«).
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

300

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk