Alla mina sista

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bilderbok. 3-6 år.

Livet är fullt av sista. Den sista tuggan choklad, vinterns sista dag, den sista biten i pusslet. Vissa sista är glada saker, andra sorgliga. En sista kan vara en möjlighet, en början, en rädsla eller en förändrig. En sista kan vara ett roligt minne som alltid stannar kvar.

Alla mina sista är en filosofisk, trösterik och lite melankolist tankebok som uppmanar till egna reflektioner och samtal. En vacler och känslig samling speciella stunder och ting fångade av Maija Hurmes skarpa och ömsinta öga.

Maija Hurme är illustratör och författare bosatt i Helsingfors. Rättigheterna till bilderboken Plats på jorden (2021) om hållbar odling har sålts till bland annat Storbritannien, Rumänien och Tjeckien. Hennes bilderbok Skuggorna nominerades till Finlandia Junior-priset 2018.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

29

Språk