Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mörkernatt

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

12-15 år.

April 1945. Alla anar att kriget och nazisternas Tredje rikets tyranni är på väg mot sitt slut. Men natten mellan den 28 och 29 april 1945, två dagar före Hitlers självmord, inträffar ytterligare ett mörkt kapitel av kriget i staden Penzberg i Bayern.

Samtidigt som den tidigare borgmästaren, som en gång avsattes av Hitler, flyttar tillbaka in i stadshuset, utfärdar nazisterna order om att omedelbart avrätta samtliga motståndare. Mitt i allt befinner sig bokens huvudpersoner ungdomarna Marie, Georg och Gustav.

Kirsten Boie är en av Tysklands mest kända barn- och ungdomsförfattare. Hon har mottagit flertalet utmärkelser och priser, inklusive Deutscher Jugendliteraturpreis (Tyska ungdomslitteraturpriset), Bundesverdienstkreuz (Förbundsrepubliken Tysklands förtjänstorden), och hedersmedborgarskap i Hamburg.

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

127

Språk