Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Boken om Disa och Sam

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Vet ni vad knyttar är? Jo, det är småfolket som bor i skogen. Det finns flera olika men Disa är en litet rundöreknytte. Du får lära känna fler knyter i boken.

Rundöron är lite glömska så när Disa kommer bort så hittar hon inte hem igen. Skogen är stor och knytt är rysligt små. Hon har tur som blir hittad av Sam. Han är ett spetsöra och de är så förståndiga. Han tar med sig Disa hem till Stubben där han bor och hon får träffa sin nya stora familj. För inget litet knytt klarar sig själv, så de behöver en familj. Precis som vi alla.

Den är en sagobok men lämpar sig som ett enklare läromedel för förskolebarn, 5-årsgrupp och 6-årsgrupp. Till det finns extramaterial i form av en naturruta, recept och lekar. Jag hoppas att ni får både glädje och nytta av Boken om Disa och Sam.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

37

Språk