Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Konsterna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Dagmar och Vilhelm Dreyer är båda konstnärer. De har sökt sig till en lantlig idyll utanför Gränna för att odla sitt måleri. Men Vilhelm är frustrerad eftersom hans illustrationer är mer efterfrågade än hans tavlor, och Dagmar får knappt tid för sitt konstnärskap sedan hon blev gift; i 1910-talets konstliv är det männen som målar och kvinnorna som dekorerar hemmet. Nu planerar paret en stor midsommarfest för vänner, kollegor och rivaler. Eventuellt väntar ett stort uppbrott. Och långt ifrån alla inbjudna drar jämnt.

Konsterna löper som en ringdans genom den svenska sommaren, där förhoppningar kan grusas, löften svikas och illusioner krossas lika snabbt som natten är över - medan allt fortsätter som vanligt.

Elin Ruuth (född 1986) är författare, kulturjournalist och dramatiker. Hennes första bok, Fara vill, utkom 2010 och nominerades till Borås Tidnings debutantpris. Senast utgivna är barnböckerna Stora och lilla AaBbCc (2020) och Tidernas djur (2021).
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

117

Språk