Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Boksmugglarna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

9-12 år.

I tre böcker har vi fått följa bokvandraren Tilly på hennes äventyr. Nu kommer fortsättningen där vi får lära känna Milo, boksmugglarpojken, som bor på ett magiskt tåg.

Milo bor ombord på Sesquipedalianen, ett magiskt tåg som med fantasins kraft kan köra mellan den verkliga världen och litteraturhistoriens alla olika berättelser. Tåget ägs av Milos farbror, Horatio, en boksmugglare som letar upp och handlar med sällsynta böcker.

När han får ett nytt farligt uppdrag inser han att han behöver hjälp av en erfaren bokvandrare - Tilly Blad. Hon är skyldig honom en tjänst sedan tidigare och kan inte säga nej.

När sedan både Horatio och Tillys morfar utsätts för en attack - med förgiftade exemplar av Trollkarlen från Oz som får dem att falla i djup sömn - måste Milo och Tilly ge sig ut på en resa för att ta reda på vem som ligger bakom. Spåren leder dem och Sesquipedalianen till Smaragdstaden där de möter Dorothy, och vidare till Venedig på jakt efter den mytomspunna Alkemisten. För det verkar som om fantasins grundsten, själva berättelserna, är i fara...
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

423

Språk

Översättare

Illustratör

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

419

Språk

Översättare

Illustratör