Fantastiska vidunder - Dumbledores hemligheter : filmmanuset

Typ

pjäser, samlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

9-12 år. Professor Albus Dumbledore vet att Gellert Grindelwald, den mäktiga mörka trollkarlen, är på väg att ta kontroll över den magiska världen.

Då Dumbledore inte kan stoppa honom på egen hand tar han hjälp av magizoologen Newt Scamander att leda en djärv grupp av trollkarlar, häxor och en modig mugglarbagare på ett livsfarligt uppdrag. De stöter på gamla och nya vidunder och kommer i närkamp med Grindelwalds allt större följarskara. Men med så mycket satt på spel, hur länge kan Dumbledore stå vid sidan och titta på?

Den tredje boken om Newt Scamander och hans vidunder består av filmmanuset samt unikt bakom kulisserna-material och kommentarer från David Yates, David Hayman, Jude Law, Eddie Redmayne, Colleen Atwood, med flera.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

269

Språk

Översättare

Lisätietoja

På titelsidan och skyddsomslaget även: Med bakom kulisserna-fakta och kommentarer från David Heyman, Jude Law, Eddie Redmayne, Colleen Atwood, med flera.

Muu tekijä

Första publikation

ja

Språk