Rymdhästen

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bilderbok. 3-6 år.

Alla på förskolan är redan två eller tre. Björg är bara en. På en annan planet långt bort går Yx och har tråkigt. Äter sten. Ser solarna snurra. Men så hoppar han in i sina kompisars farkost och landar i en konstig galax där han i stället för att sväva dunsar rakt ner mot något grönt och mjukt.

Allting har så konstiga färger. I öronen känner jag någonting, kan det vara det de kallar ljud?

Yx möter en varelse som har två ben och tio fingrar, en varelse som heter Björg. Björg visar Yx sin värld. När de andra rymdhästarna drar tillbaka till sin galax hakar flera barn och veckans vikarie på. Men Jasmina vill stanna och lägga sin pärlplatta. Och Björg och Yx, de vill bara vara tillsammans.

En underfundig bok där vi får återkomma till samma förskola som i Jag har sju djur och Blunda!

Böckerna kretsar kring att vara med eller inte vara med, att vara i fantasin eller utanför den. I Rymdhästen får vi möta Björg som inte riktigt hittar sin plats. Tills den dag då rymdhästen landar!

Elisabet Ericson gick ut programmet för illustration och grafisk design vid Konstfack 2015. Hon är bosatt i Stockholm och frilansar som illustratör. Hon debuterade med Jag är sju djur 2018 och gav 2021 ut Kolla väskan! i samarbete med Ebba Forslind och Blunda! som blev uppmärksammad och omskriven.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

26

Språk

Lisätietoja

Text och bild: Elisabet Ericson.