Skogen

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

0-3 år.

Dam-Dam ska gå till skogen. Dam-Dam är stor och kan klä på sig själv, både skor och kofta. Dam-Dam kan gå själv. Inte åka vagn!

Skogen är stor och Dam-Dam liten. Det finns mycket att uppleva bland träden. En fjäril, en fjäder, fåglar som piper och geggamoja som klafsar. Dam-Dam tittar, pekar och känner. På ängen finns blommor och gräs.

Men... Vad är det, mitt i skogen? En rolig buske med blanka bollar. -Boll, boll, boll, ropar Dam-Dam. -Det där är nypon, berättar mamma. Dam-Dam sticker sig på buskens vassa taggar. Oj och aj! Vilken tur att det finns plåster i mammas ficka!

Det här är del två i Josefine Sundströms bilderboksserie om charmiga Dam-Dam. Berättelsen i boken stimulerar språkutveckling och uppmuntrar till ordlek. Tillsammans med Mervi Lindmans pigga och uttrycksfulla illustrationer presenteras uttryck och begrepp med rim, rytm och roliga ord som barn kan härma. Bilderna visar vad Dam-Dam upptäcker i skogen och många olika känslor.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Titel

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

25

Språk

Lisätietoja

Text: Josefine Sundström, bild: Mervi Lindman.

Muu tekijä

Utgivningstid

Sidantal

25

Språk

Översättare

Illustratör