Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sista ordet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En man hittas mördad i Stockholms skärgård och spåren pekar mot de två affärsmän han tidigare drivit företag med - varav en är kriminalinspektör Oscar Bodfors bror. Familjebandet innebär att Oscar måste hållas utanför utredningen, vilket blir en påfrestning för vänskapen mellan honom och kollegan Sasha Blagojevic.

Samtidigt pressas Oscar privat av sin pappas krav på att han ska hjälpa sin storebror - pappans favoritson. Dessutom är det tufft på hemmaplan. Oscar och hans fru längtar efter ett syskon till sin dotter, men Karin har fått flera missfall och oron är stor över hur det ska gå den här gången.

Snart inkommer ytterligare ett fall till gruppen. En hundägare ute på promenad ser en eld flamma upp i skogen och en man fly från platsen i en bil. Bland förkolnade grenar ligger en kraftigt bränd kropp och det blir Oscar som inleder jakten på den ansvariga för det som verkar vara en ren avrättning.

Sista ordet är den andra delen i serien om kriminalinspektörerna Oscar Bodfors och Sasha Blagojevic vid Stockholmspolisen. Det är en klassisk polisroman med karaktärer man gärna vill träffa igen.

Edvard Fenvik har tidigare arbetat som jurist men är nu författare på heltid. Han bor strax utanför Stockholm.

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

378

Förlag

Språk