Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tidsstenen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

Det är snart jul och Katinka och hennes vänner förbereder sig för att fira jul i Monsterland. Vilket spännande äventyr! Vad de inte anar är att den nuvarande tiden och ordningen i både Monsterland och Människoland är hotade. Nu börjar kampen om tiden.

Tyranius lyckas fly från Fängelseön och är fast besluten om att han ska regera över Monsterland. Han har en plan... Om han tar Tidsstenen från Urberget och pker tillbaka i tiden med Baktidståget till den tid då han är två år, kan han döda sina föräldrar, kungen och drottningen, innan hans lillasyster, den kommande drottningen föds.

Lyckas han, kommer allt som har hänt efter det att han var två år att suddas ut. Och tiden börjar om. Hur ska Katinka och hennes vänner stoppas Tyranius den här gången? Spänningen är hög i Monsterstationen Tidsstenen, som är en fantasifull berättelse med färgstarka karaktärer.

Johan Elfner är uppvuxen i Stockholm. Nu bor han utanför Amsterdam där han driver ett hotell med sin familj. Förutom två böcker om Monsterstationen, har han gett ut vuxenböckerna Den oskyldiga bedragerskan, Bedragerskans revansch, Svärmor och Dödsäsong.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

223

Språk