Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Zawako - blodstänkt sötvatten

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Jeanette Sabuni Frans debutroman handlar om Zawako och hennes liv i ett händelserikt hem, med invecklade och komplexa relationer. Hemmet styrs av vidskepelse och uråldriga traditioner, men framför allt av tillfälligheter. Berättelserna kretsar främst kring pappan Mpenda, hans kvinnor och deras livsöden. I synnerhet kvinnornas enorma längtan efter kärlek och uppskattning, och Mpendas kamp och emellanåt hans oförmåga att ge det.

Det är ett familjeepos som beskrivs med känsla och passion. Berättelsen utspelar sig i ett polygamiskt hem, där kvinnornas öden styrs av männen, och männens av slumpen. Zawako är en roman som bjuder in till en fantasifull och ibland motsägelsefull värld. Efter många år av hemlighetsmakeri bestämmer sig Zawako för att berätta om pappan, hans fem fruar, hans oräkneliga barn och pappans längtan att hitta äkta kärlek.

Boken utgörs av en serie starka berättelser som följer Zawako, från det att hennes pappa träffar modern i en sömnig stad i östra Kongo i början av sextiotalet, fram till dess att hon av en tillfällighet lämnar landet vid femton års ålder. Miles är barnbarnet vars nedkomst är anledningen till att berättelsen kommer till!

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

375

Språk