Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den brinnande kartan

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år. Möt De försvunna fem - en grupp barn med övernaturliga förmågor som vuxit upp på en avlägsen strand, långt borta från civilisationen. Nu ställs de för första gången öga mot öga med världen utanför …

För femton år sedan genomförde en grupp ökända kriminella med övernaturliga förmågor sin sista stora juvelkupp - sedan lämnade de Estero City och iscensatte sin egen död. De bosatte sig på en ödsligt belägen strand där deras barn fått växa upp omedvetna om allt som andra barn tar för givet: tv, mobiler, bilar, hamburgare, godis och pengar.

Sedan dess har föräldrarna - vissa goda, vissa onda - försvunnit spårlöst en efter en. Kanske döda, kanske gripna … Och när den sista av dem blir sjuk och dör står barnen plötsligt ensamma. Men så hittar en av dem, Birdie, som kan kommunicera med djur via sina tankar, ett brev som hennes pappa skrivit på sin dödsbädd. Han vill att hon ska ta sig till Estero för att hitta sin mamma och bytet som föräldrarna gömt där. Problemet är bara att barnen aldrig varit i en stad förut. Och dessutom är det olagligt att ha och använda övernaturliga förmågor i Estero - och om man avslöjas riskerar man att bli förföljd, fångad och inspärrad …

Den brinnande kartan är första delen i serien om de De försvunna fem: en fartfylld, spännande, humoristisk och tankeväckande serie för mellanåldern, som väcker nytt liv i den klassiska superhjälteberättelsen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

406

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk