Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Snöstjärna

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

"Det är lätt att inbilla sig saker i ett sådant här spöklikt hus. Men så hör jag något inifrån mörkret. Snyftningar! Ljudet av en flicka som gråter. I ett hus där det inte bor någon flicka."

Det är höst och Solveig har börjat i sin nya skola i Beckomberga där hon stormtrivs. Men allt är inte som det ska med kompisen Daniel. Han glider undan och beter sig konstigt.

Solveig försöker förstå vad som döljer sig bakom hans underliga beteende och när hans mormor plötsligt dör börjar hon se tecken. En kråka hackar på fönstret, som om den har ett viktigt meddelande. Och en av Solveigs tavlor ändrar skepnad, trots att ingen varit nära den med vare sig färg eller pensel. Kan det vara Daniels mormor som söker kontakt från andra sidan? Vill hon att Solveig ska hjälpa Daniel på något sätt?

Spänning, kärlek och kalla kårar i den andra boken i den magiskt spännande trilogin Fågelspår. Snöstjärna är en fristående fortsättning på Jordängel.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

207

Språk