Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vintersång

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Unga vuxna.

Fyra föräldralösa tonåringar växer upp på en fängelseliknande internatskola. En dag avslöjar ett mystiskt brev att deras föräldrar tillhörde en generation som blivit tillintetgjord av den totalitära regim som håller dem själva fångna.

De bestämmer sig för att rymma, och tar till flykten över ett isigt bergslandsskap, tätt förföljda av de blodtörstiga hundmänniskorna som är skickade för att fånga in dem. Kommer de att klara att ta sig hela vägen till platsen där resten av motståndsrörelsen finns? Kommer de lyckas rädda sin vän, som är tvingad att delta i ett barbariskt spel där förloraren får betala med sitt liv? Och har de minsta chans att befria sitt land och sitt folk från regimens grymheter och förtryck?

ALMA-pristagaren Jean-Claude Mourlevats andra roman på svenska är ett dystopiskt äventyr om mod, frihet och kärlek - och om kraften som finns i att gå samman.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

396

Språk

Översättare