Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hundår

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Charmig brittisk roman med svärta.

George är arg på världen. Hans fru har dött och nu vill han bara sitta i underkläderna och vråla framför kricketen. Det sista han behöver är att hans tårtbakande granne Betty försöker rädda honom. Och så är det ju hunden, en larvig liten taxvalp vid namn Poppy. George vill inte ha en hund - han vill slåss.

Dan är en terapeut med OCD som är duktig på att hjälpa andra människor, och minde bra på att hjälpa sig själv. Hans mest meningsfulla relation hittills är den med labradoren Fitz. Men så kommer en terapisession som förändrar hans liv.

Lizzie bor på ett kvinnohärbärge med sonen Lenny. Hennes kropp är täckt av ärr och hon har helt skärmat av sig från omgivningen. Men när hon tvingas rasta härbärgets knubbiga terrier, Maud, glimtar ett nytt liv - om hon bara kan hålla sin hemlighet en liten stund till.

Tre främlingars tillvaro korsas och de måste acceptera vad ödet har planerat för dem och deras hundar. Med Brighton som fond är Hundåren inspirerande, orubblig och berörande roman om livet, och sättet hundar kan hjälpa oss att förstå det och varandra lite bättre.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

373

Språk

Översättare