Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Spökmysteriet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

6-9 år.

När Lunas vän hemsöks av ett spöke gäller det att lyssna noga på vad det har att säga. Och är det något Luna kan, så är det att lyssna med sin superhörsel.

Det spökar i Lilla Vargudden. I alla fall hemma hos Wille, för där har plötsligt märkliga saker börjat hända. Föremål flyttar sig av sig själva, skåpsluckor smäller och på nätterna knarrar det på vinden, som om någon gick där uppe. Men i huset bor ju bara Wille, syrran och deras pappor, så vem är det som får alla kusliga saker att hända?

Ja, det verkar faktiskt som att ett spöke har flyttat in, men vad vill spöket? Luna inser snart att hon kan förstå spöket med sin superhörsel men det hon får höra gör bara mysteriet ännu konstigare. Vad bär spöket på för meddelande till de levandes värld, och vad har egentligen den mystiska blå fågeln med saken att göra?

"Luna och superkraften: spökmysteriet" är den femte boken i serien om nioåriga Luna från orten Lilla Vargudden. Böckerna riktar sig till barn i åldern sex till nio år.

Sören Olsson är författaren bakom succéerna Sune och Bert. Han har även skrivit manus till filmatiseringarna av böckerna. Luna och superkraften är hans nya satsning och hjärteprojekt.

Leif Eriksson & Martin Svensson har tillsammans skrivit flera bästsäljande och kritikerrosade självbiografier åt både svenska och utländska personligheter. Martin har dessutom tidigare skrivit den populära barnboksserien om Julius.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

104

Språk