Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En av oss

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Lättläst. 12-15 år.

För femtio år sedan försvann alla barn på Mörtans sommarläger. Ingen har sett dem sedan dess. Nu är det midsommar och avslutning på årets läger. Det är Malins sista läger, nästa år är hon för gammal. Men hon vill inte åka hem, hon vill stanna för alltid. Så börjar Tom prata om barnen som försvann. Vad hände egentligen med dem? Kanske finns det ett sätt för Malin att stanna ändå... Under ytan är det alltid sommar...

En av oss är en suggestiv och mystisk skräckhistoria som handlar om frigörelse och att följa sin egen vilja. Den är från början skriven som radionovell. Här har den anpassats för läsning och för dem som behöver lättlästa berättelser.

Elisabeth Östnäs är religionshistoriker och författare. Hennes intresse för spöken, det mörka och okända inspirerar hennes skrivande. Här ger hon läsarna en sommaridyll som övergår till en suggestiv skräckberättelse.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

35

Språk