Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Jag brinner

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Är det normalt att inte känna någon sexlust efter tio års äktenskap? Angelica har varit gift med sin stora kärlek i över tio år och med sin religiösa bakgrund har hon alltid sett äktenskapet som något heligt. Men den senaste tiden är det något som skaver.

Tillsammans med sin bästa vän beger sig Angelica ut på ett äventyr för att hitta det hon saknat. Hon överger plikttrogna samlag under täcket för att få uppleva fontänorgasmer och trekanter. I jakten på sann frihet måste hon stå emot rädslan att dömas och risken att döma sig själv.

Jag brinner är en pulserande nutidsroman om en ung kvinna som tänjer på gränserna för att återerövra sin sexualitet i ett samhälle som inte helt befriats från inarbetade patriarkala normer. Den berör både frågor om njutning och om samtycke. Om vad som händer när man ångrar sig och om glädjen i att våga utforska sin kropp och sina känslor. Rebecca Romero är gymnasielärare och författare. Hon har tidigare utkommit med självbiografiska boken Den osynliga buren.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

213

Språk