Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

De ensamma

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Ny fristående deckare efter den hyllade Kiruna-trilogin.

Kiruna, 1975. Efter vårens våldsamma islossning har sommaren kommit, varmare än på många år. Utanför gruvstaden ligger ett ensligt beläget hus längs en lång grusväg. Där bor Carina. Hon är fortfarande tonåring, men ansvaret för familjen vilar på hennes axlar.

Med pappan som arbetar hela dagarna och mamman som sjunker allt djupare in i sin sjukdom blir det hon som får ta hand om lillasystern. Men Carina vill bara bort därifrån, särskilt efter det som hänt.

På midsommaraftonen tar familjen båten ut på älven för att njuta av midnattssol och harrfiske, precis som de brukar. Men när natten övergår i dag har allt oåterkalleligt förändrats.

Anna Kuru är en svensk deckarförfattare, född och bosatt i Kiruna. De ensamma är hennes första fristående spänningsroman efter den hyllade Kiruna-trilogin.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

175

Förlag

Språk