Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Djurgårdsmordet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Historienörden Britt vägrar att hänga läpp när hon blir uppsagd från redaktörsjobbet hon haft i över tjugo år. I likhet med sina hjältar från svenska stormaktstiden tar hon nya tag och bestämmer sig för att starta ett eget bokförlag tillsammans med nyvunne kompanjonen Mattias. Deckare och historiska böcker ska bli deras nisch.

I ett sommarvarmt Stockholm startar verksamheten i Britts tvåa på Södermalm och lägligt nog blir hon bekant med Lennart, en pensionerad poliskommissarie som bor i kvarteret.

Efter några veckor inkommer ett halvfärdigt deckarmanus som beskriver ett ruggigt mord. Det visar sig vara berättelsen om ett riktigt dåd som nyligen skett i Stockholm, men författaren vill inte ge sig till känna. När även mordoffrets änka kontaktar förlaget beslutar sig Britt, Mattias och Lennart för att hjälpa änkan att läsa mordet så att författaren kan skriva klart boken.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

296

Förlag

Språk