Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tomt bo

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Coras mamma älskar sin dotter. Hon älskar henne med en kärlek som är storslagen och ren. Allt annat i livet har kommit och gått - männen, vännerna, karriären. Kvar finns Cora: rolig, smart, söt och sårbar. De har levt tillsammans så länge att de är som en och samma varelse.
Så träffar Cora en man, Vidar. Han har änglalika lockar och brutal blick; jobbar extra i sin morsas galleri, men ser sig själv som en rockstjärna. Mamman vet inte vad hon ska tro om honom. Det enda hon är säker på är att han inte duger åt hennes dotter.

Sedan börjar allt svaja och glida. Vem är Vidar egentligen: en slapp 30-åring med lätt narcissistiska drag? Eller en inställsam sociopat som målmedvetet försöker slå in en kil mellan dottern och mamman? Hon blir allt osäkrare på sina instinkter, men en är starkare än allt annat: att skydda Cora till varje pris.

Tomt bo är Sofia Stenströms andra roman, en mörk och underhållande saga om en mor-dotter-relation bortom det vanliga, och om den tunna gränsen mellan omsorg och kontroll.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

311

Förlag

Språk