Sju stenar som må stå eller falla

Typ

novellsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Gabaldons beroendeframkallande karaktärerna och miljöer vävs ut ytterligare i denna novellsamling. Med en oemotståndlig blandning av historisk romance och fantasy får vi än mer av Outlanderseriens karaktäristiska kärleks- och äventyrsskildringar som är lika storslagna som alltid!
Denna samling noveller från Outlanderuniversumet tar oss med till 1700-talets Jamaica, Paris och Kanada bland annat. Där får vi återse publikfavoriter som Lord John Grey och följa med Jamie och Ian som unga, långt innan Claire kom in i bilden. Vi får även följa deras släktingar och vänner som dykt upp i den hyllade serien. Sju stenar som må stå eller falla är en fantastisk samling med sju noveller för alla som undrat vad som hänt innan, efter eller parallellt med den episka kärlekssagan. Den kultförklarade Outlanderserien finns sedan tidigare i nio delar och spin off serien om Lord John Grey har utkommit i tre delar.

Diana Gabaldon är författaren bakom Outlanderserien. Hon är ursprungligen universitetsprofessor i naturvetenskap men har kommit att bli en uppskattad författare med bred repertoar. Hennes Outlanderserie är närmast en egen genre, bäst beskriven som historisk science fiction.

Äntligen kommer Outlandernovellerna på svenska! För alla fans som inte kan få nog av Gabaldons fängslande universum.

Vad som är brukligt i armén -- Mellanrummet -- Zombieplåga -- Ett blad i allhelgonas vind -- Oskulder -- Obeständigt grönt -- Belägrade.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

697

Språk

Översättare

Lisätietoja

På omslaget även: En samling Outlanderberättelser.

Första publikation

ja

Språk