Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hunddetektiverna Shakespeares vänner - äventyr i Paris

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

6-9 år. HUNDAR STULNA I FRANKRIKE. TJUVAR PÅ FRI FOT, läser Pembroke. 

Paris ligger väl i Frankrike? Det är väl dit vi ska Miranda? Lady Macduff trycker nyfiket ut nosen genom gallret.Frankrike är ett stort land, vi kommer säkert inte stöta på några hundtjuvar, lugnar Miranda. Vad synd! Det hade ju varit galet spännande, säger Lady Macduff. Miranda, Lady Macduff och Pembroke är på väg till Paris med sin matte för att tävla på världens största hundutställning. Eller ja, Pembroke och Lady Macduff ska tävla, Miranda slipper för första gången på flera år. Det känns både skönt och lite läskigt, tycker Miranda, för vem är hon utan en medalj runt halsen? Men hon hinner inte fundera speciellt länge på det, under Best In Show blir den vinnande hunden stulen mitt framför nosen på dem!   

Miranda, Lady Macduff och Pembroke kastas in i ett äventyr med kidnappare, katter som talar i kod och mystiska människor och djur. Kommer de hitta kidnapparen innan fler hundar försvinner från Paris gator?

Franska ord smygs finurligt in i texten och ett lexikon  och geografiska platser finns med i slutet av boken. Extramaterial finns i form av ett faktauppslag om  hur en hundutställning går till.

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

157

Språk

Illustratör