Billy och bison

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

3-6 år.

Möt cowboyhamstern Billy! Billy bor med sin pappa, en cowboyhamster med ett förflutet som gangster, i vilda västern. Hela livet har Billy hört honom berätta om sina äventyr och de farligheter han hamnat i. Billys pappa är världens bästa, modig och orädd och han vill bli precis som honom.

En dag hittar Billy sin pappas lasso och får veta att han aldrig någonsin lyckades med att fånga en bisonoxe; det största, det svåraste, det mest omöjliga djuret att fånga.

Klädd i cowboydräkt och med stora drömmar om att bli en riktig cowboyhamster ger sig Billy ut på ett fantastiskt äventyr med sina bästa vänner, daggmasken Jean-Claude och musen Josefin. Tillsammans ska de fånga en enorm bisonoxe! Frågan är bara hur?

Första boken i serien om Billy och hans vänner. Genom finurlig uppfinningsrikedom och förmågan att övervinna sina rädslor löser Billy och hans vänner alla situationer de hamnar i. En rolig och söt serie om vänskap och äventyr.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

25

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk