Jag vill inte fira jul

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

3-6 år.

Första dagen i december klockan fem, det är då det händer. Pirr i magen, röd om kinden, när pappa kommer ner från vinden och upp på bordet lådan häver stor och brun med tusch-bokstäver säger "Nu ska vi ha jättekul!" Men jag vill inte fira jul.

Pappa kör fullt julrace från lucia fram till jul. Det ska pyntas och stökas och julmathandlas och precis allt måste finnas med. Hos mamma är det likadant. Barnet är inte lika förtjust, barnet vill faktiskt inte fira jul alls. Men när julafton kommer vaknar pappa sjuk. Hur ska det nu bli med julen?

Elin Hägg är tillbaka! I en träffsäker och normkreativ bok på rim är detta en annorlunda julberättelse om ett barn som inte ser fram emot julen lika mycket som sina ensamstående föräldrar. Full av igenkänning i både bilddetaljer och stämning är detta en ny julklassiker att älska och diskutera.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

24

Förlag

Språk