Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det spökar

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Lättläst. 3-6 år.

Igor och Ester ska vara ensamma hemma, mamma, pappa och Olga ska på bio. Så roligt det ska bli! De ska titta på teve, och... Men plötsligt går strömmen och det blir helt mörkt överallt. När Ester tittar ut i trädgården, ser hon... spöken!

Livat på Lingonvägen är en bokserie för de yngsta läsarna. Böckerna kan läsas av barnen själva eller tillsammans med en vuxen. De är välskrivna för att läsaren ska lockas igenom texten med bibehållen läslust och stärkt självförtroende. Matilda Salméns sprudlande illustrationer i fyrfärg ger stöd åt texten och tilltalar båda barn och vuxna.

I varje bok återvänder läsarna till familjemedlemmarna som de lärt känna i tidigare böcker, vilket skapar trygghet och igenkänning. Böckerna är indelade i fyra nivåer - röd, blå, gul och grön. En långsamt ökande svårighetsgrad ger läsaren möjlighet att lyckas.

Sarah Utas, som skrivit boken är barn- och ungdomsbibliotekarie med många års erfarenhet av barnlitteratur och läsfrämjande. Illustratören Matilda Salmén har jobbat som barnboksillustratör sedan 2006. Hon har illustrerat drygt hundra böcker och tycker att hon har världens roligaste jobb.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

18

Språk

Illustratör

Muu tekijä