Froströk

Typ

tecknade serier, album
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Lättläst. 9-12 år.

Ofelia och Björn har följt med Dalins till Fingals ö där havsfolket bor. På ön är den topphemliga organisationen Krypto baserad.

Havsfolket verkar leva i harmoni med havet. Eller gör de det? Av erfarenhet är Ofelia inte säker på vem hon kan lita på. Och varför vill Krypto hålla alla havsmonster hemliga? Och varför känns Krypto så bekant för Ofelia?

Det verkar som att Ofelia bara får veta en del av sanningen, och hon bestämmer sig för att utforska ön på egen hand. Men tiden är knapp, speciellt när det visar sig att akvariechefen är på väg.

Böckerna i Krypto-serien är serieberättelser fyllda av äventyr och spänning. Serien är skapad av Hans Jørgen Sandnes.

Med träffsäkert berättande och fantastiska illustrationer tar han läsaren med på stora äventyr. Ofelia och Björn tar sig an utmaningar, övervinner motgångar och visar prov på mod. Och teman som havsmonster, vänskap och mystik resulterar i stor läsglädje för både ovana som vana läsare.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

120

Språk

Översättare