Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Under ytan

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det vanligaste av vanliga liv blir något helt annat när förälskelsen drabbar en och man möter en annan person som förstår vem man verkligen är. På ytan är hon, Suss, en ganska vanlig högstadietjej: söt, rätt populär, hyfsat bra i skolan, hon har det bra, fastän hon har hopplösa föräldrar som bara tjatar och förmanar. Ingen anar att hon egentligen är ämnad för något helt annat än ett vanligt Svensson-liv. Han, Henke, är klassens tuffa snygging, alla tjejerna gillar honom, han är lite farlig och oförutsägbar, ingen vet hur hans hemliga verklighet ser ut. Förhållandet mellan Suss och Henke verkar från början dömt att misslyckas. Men när förälskelsen drabbar en och man möter en annan person som förstår vem man verkligen är, då finns det inget val. En stark historia om kärlek.

Lundaförfattaren Cecilia Lidbeck har redan fått en stor och entusiastisk publik. Hennes tidigare böcker, Lotten ny i klassen, Kärlek och Småspik och Karolins lista blev alla lästa och älskade. Den nya boken vänder sig till en något äldre läsekrets. Här handlar det om att hitta sig själv och om att hitta kärleken.
Cecilia Lidbeck, född 1962, är journalist och bosatt i Hjärup utanför Lund. Hon är prästfru och har tre barn som är hennes skarpaste kritiker.

Andra böcker:
Lotten ny i klassen, 1999
Kärlek och småspik. 2001
Karolins lista, 2003

(Rabén & Sjögren)

Läsålder: 9-12

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

190

Språk