Den gröna barnkammarboken

Typ

samlingsverk

Beskrivning

Aja baja Alfons Åberg ; Branden i Fläderköping ; Den elaka kråkan ; Den medlidsamma visan ; Det var en gång ; En tvättbjörns vecka ; Fader, moder ; Fem små apor och en liten mamma ; Godnatt har jag sagt ; Guldlock och de tre björnarna ; Gumman och grisen ; Jag vill ha blommig falukorv till lunch ; Jag är så arg så ; Kan du räkna? ; Killingen och vargen ; Kung Orre Lilla fäntan ; Lilla Lasse ; Lilla lykta ; Lilla syster kanin och alla hennes vänner ; Livets början ; Men vad gör Bulle ; Nattresan ; När jag gick och tänkte på ingenting ; När kvällen den kommer ; Prinsessan på ärten ; Silverlamm ; Svartsjuka eller Kan man vara tre i en sandlåda ; Sötgröten ; Titta: I havets djup ; Trollspråk ; Tryggare kan ingen vara ; Vem kan segla
Sagor, sånger och klurigheter, tänkt för 3-6 år.

I ”Den gröna barnkammarboken” finns något för varje barn - här får du möta Pippi och Pettson, Mamma Mu och Alfons. Här finns sånger och dikter och nyskrivna berättelser om dinosaurier, cowboys, dagisfröknar, apor, karameller - ja allt du kan tänka dig!

Sagor och sånger i en fantastisk blandning, rikt illustrerade av våra främsta tecknare. Här väntar kära gamla favoriter och det nyaste nya. Här finns något för varje barn!

”Den gröna barnkammarboken” utkom första gången 1989, nu har vi fyllt den med helt nytt innehåll och det är endast titeln som kvarstår.

Tillsammans med boken medföljer en cd-skiva med 21 sånger, ramsor och sagor ur boken.

Barnkammarböckerna är en serie antologier som rymmer det allra bästa som finns att läsa för små barn, från vaggan upp i dagisåldern. Det finns också Den blå, Den gyllene, Den röda, Den svarta, Den vita, Den gula, Den silvriga, Den rosa samt Min egen barnkammarbok i samma serie.

(Bonnier Carlsen)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

156

Språk

Lisätietoja

Helt omarbetad utgåva av Den gröna barnkammarboken / i urval och sammanställning av Sara Nyström & Birgitta Westin. - CD med sagor och sånger i ficka

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

168

Språk