Flabelino och flickan som inte ville sova

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Den stora klockan på torget har blivit stulen! Människorna i den lilla staden får panik och frågar sig: Vem kan ha stulit den? Och varför? Men framför allt undrar de hur de skall få tillbaka sin unika klocka. Den enda som finns till deras hjälp är Sömntutan, en liten flicka som har drömt så många mardrömmar att hon svurit att aldrig mer sova. Därför är hon den enda som kan möte den märklige klocktjuven Flabelino...

Flabelino och flickan som inte ville sova" är en berättelse om mod, vänskap och lojalitet. Den är skriven av den grekiska författaren Alexandra Bizi och illustrerad av den ungerska konstnären Katalin Szegedi, den senare vinnare av "Illustrator of the Year 2004" i den ungerska sektionen av International Board on Books for Young People (IBBY). Boken har vunnit stora framgångar iGrekland, Ungern och Polen. Från 5 år.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar