Vår i Bullerbyn

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Nu är det vår i Bullerbyn! Överallt växer det snödroppar och tulpaner, och i hagarna blommar tusen miljoner vitsippor och blåsippor. Det föds massor av nya djur, och varje morgon ser Bullerbybarnen efter om det har hänt något under natten. Lisa får till och med en egen lammunge att mata med varm mjölk, något som visar sig vara lite mer krävande än hon trott. Alla barnen har mycket spring i benen: de hoppar från vedbodtaket och rider på tjuren. Barnens föräldrar blir förskräckta och tycker att de minsann är ena vilda ungar. Men, det är väl alla barn, säger Lisa. I alla fall när det är vår - åtminstone alla barnen i Bullerbyn!

Astrid Lindgrens älskade berättelse om barnen i Bullerbyn är perfekt för dem som precis har börjat läsa själva. Språket är enkelt och tydligt och Ilon Wiklands fantastiska illustrationer sätter färg på berättelsen. 6-9 år.
(Rabén & Sjögren 2013)
När våren kommer blir alla barnen i Bullerbyn helt vilda. De klättrar på lagårdstaket och rider på tjuren, de trillar i bäcken och bygger lekstugor i hagarna. Och lilla Kerstin, hon rycker upp alla mammas pingstliljor när hon ska plocka blommor. Sedan, när kvällen kommer, bränner barnen löv och dansar i våryra kring eldarna. Astrid Lindgren och Ilon Wikland tjusar varenda unge med denna härliga hyllning till våren.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

32

Språk

Illustratör

Utgivningstid

Sidantal

32

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör

Utgivningstid

Sidantal

28

Illustratör

Ingår i samlingsverket

Första publikation

ja

Språk

Ingår i samlingsverket

Utgivningstid

Språk

Ingår i samlingsverket