Sagan om skräddaren, katten och mössen

Typ

bilderböcker
sagor

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Beatrix Potters illustrerade sagoböcker tillhör de absoluta klassikerna inom barnböckernas värld, och nu kommer de äntligen ut på nytt i moderna utgåvor och med originalens fyrfärgsillustrationer. En av Beatrix Potters mest kända och älskade figurer - som hon gjorde sammanlagt 24 böcker om - är Pelle Kanin. Men hon har även skrivit om den busiga Kurre Ekorre och om hjälpsamma möss. Samtidigt med Sagan om Pelle Kanin (1902) ger Modernista därav även ut Beatrix Potters andra och tredje sagobok: Sagan om Kurre Ekorre (1903) och Sagan om skräddaren, katten och mössen (1903). Böckerna är illustrerade i fyrfärg med Beatrix Potters originalteckningar, digitalt restaurerade inför denna utgåva.

BEATRIX POTTER [1866-1943] föddes i South Kensington i London. Hon var barnboksförfattare och illustratör, verksam 1902 till 1930. Under den perioden skrev och illustrerade hon drygt tjugo barnböcker, varav många har blivit klassiker. Bara Sagan om Pelle Kanin har sålt i över 45 miljoner exemplar i hela världen, och Beatrix Potters sagoböcker fortsätter att sälja i genomsnitt 2 miljoner exemplar om året. Hösten 2016 meddelade Sony Pictures att man köpt rättigheterna till en ny storfilm om Pelle Kanin, som kombinerar datoranimering med skådespelare. Filmen börjar spelas in i januari 2017 och har premiär världen över i mars 2018.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

59

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

55

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Ingår i samlingsverket