Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Falskt spel

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

16-åriga Jemina, eller Mia som hon kallas till vardags, har fått en chans som hon inte kan ge upp. Hon har blivit antagen till musikgymnasiet!

Att gymnasiet är en internatskola, placerad långt ifrån den gamla skolan, är perfekt men samtidigt skrämmande. Tänk om det trots allt inte blir annorlunda?

På gymnasiet får Mia inte bara jobba för sin dröm att bli pianist, utan också lära sig hur man handskas med personer som den karismatiske Adrian som hon har svårt att stå emot, hans svartsjuka flickvän Tanja och förstås Sebastian. Plötsligt befinner hon sig i en miljö där hon inte längre är osynlig.

Det är inte ofta det utkommer en underhållande ungdomsroman i Svenskfinland. Debutanten Madicken Malm skriver med gott humör, ledigt och otvunget flätar hon en spännande intrig, ett triangeldrama som får sin upplösning under den stora musiktävlingen.

(Söderströms)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

264

Språk